top of page

Even op pauze..

Deze blogpost blijft beperkt online


De eerste twee weken van juli zijn het atelier én de werkplaats gesloten. Wegens vakantie? Soort van.

Vakantie, ik ben er wel aan toe. Vorig jaar Juni is La Moon verhuisd naar

Alblasserdam, wat volgde was weken van klussen. In Augustus was de feestelijke opening van het atelier en werkplaats. Wat een feest was dat, ik spoelde over van enthousiasme en motivatie om hier te mogen gaan werken. Eerst stond er een vakantie op planning, bijkomen van de afgelopen drukke weken. Echter werd ik in deze vakantie ziek, ik kreeg een dubbele longontsteking en ik heb weken lang niets kunnen doen. In December kon ik weer beginnen met werken en pas vanaf Januari ben ik weer geopend met de winkel. Lichamelijk was het afgelopen jaar zwaar, heel zwaar. Ik heb veel frustratie gevoeld jegens mijn lichaam en geestelijk had ik erg moeite met het moeten teleurstellen van klanten en mijzelf. Om de financiële eindjes aan elkaar te knopen moest ik harder werken dan mijn lijf aan kon. Om de deadlines te halen, had ik geregeld hulp nodig van collega's en mijn partner.


Een jaar na de verhuizing kan ik de conclusie trekken dat het misschien niet het jaar was die ik op de opening voor mij zag, maar ik heb wel een enorme groei doorgemaakt! Een record aantal nieuwe klanten, opdrachten mogen maken waar ik een jaar geleden enkel van kon dromen, prachtige nieuwe mensen mogen ontmoeten maar ook oude gezichten mogen verwelkomen en hele mooie samenwerkingen zijn gepasseerd het afgelopen jaar. Maar voor de mensen die La Moon al langer volgen en mij ook persoonlijk kennen, weten dat niet alleen het afgelopen jaar zwaar is geweest, maar dat ik eigenlijk al járen in een rollercoaster zit. Ik heb nooit echt de tijd kunnen nemen om dit alles een plek te geven. En ooit moet het er uit, zeggen ze. Dat gebeurde het afgelopen jaar. Elke week neem ik één middag in de week om dit alles een plekje proberen te geven, maar dit is niet genoeg gebleken. Samen met mijn partner hebben wij de eerste twee weken van juli vrij genomen om tot onszelf te komen. Proberen lichamelijk te herstellen van de weken, maanden en jaren hard werken maar ook geestelijk alles de ruimte te geven. Ook ga ik deze tijd gebruiken om goed na te denken over de toekomst van de goudsmederij. In de huidige vorm kan ik veel klanten blij maken, maar de aanhoudende druk van deadlines geeft mij niet de ruimte stil te staan bij mijn persoonlijke behoeftes. Als je het tot het einde hebt volgehouden met lezen, chapeau! Je bent lief, lief dat je even de tijd nam om even mee te kijken in mijn hersenpannetje. Lief, dat je mij en mijn goudsmeed avonturen volgt. Lief, omdat je jij bent. Last but not least, deze blog klinkt misschien wat sip maar voor wie mij kent weet wat ik altijd zeg "Het komt goed, alles; altijd." Heel veel liefs, Mirjam.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page