top of page

Hoe ben ik goudsmid geworden?

Goudsmid, hoe ben ik dat geworden?

Als je goudsmid wilt worden, is van oudsher één plek in Nederland waar je naartoe moet gaan.
In Schoonhoven heb je de Vakschool, wat tegenwoordig onderdeel is van het Zadkine. Dit is een MBO opleiding en je kunt hier verschillende stromingen volgen. Goudsmid, zilver of ga je voor uurwerktechniek? In Zuid-Holland kun je terecht.

Je kunt hier instromen direct na je middelbare school, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Ik zelf kon door omstandigheden niet de voltijd opleiding doen en volgende de cursussen, via de Vakschool. Na heel wat jaren en lessen had ik mijn certificaten binnen en ging ik voor mijzelf aan de slag. Inmiddels heb ik je naast de Vakschool in Schoonhoven ook andere plekken waar je een opleiding of uitgebreider cursus kunt volgen. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld bij de van Tol en Breet Academie in Den Bosch nog wat lessen gevolgd.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om goudsmid te worden via de Vakschool in Schoonhoven.

Maar als je het mij vraagt, raad ik iedereen de Vakschool aan. Ik heb hier veel geleerd, gezien en gedaan. En zelfs een vriendin voor het leven aan over gehouden.


Heb je een droom, geef nooit op. Liefs, Mirjam.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page